Μακιγιάζ

Τα πρώτα στοιχεία του μακιγιάζ μας πηγαίνουν πίσω στην πρώτη αιγυπτιακή δυναστεία (3100-2907 π.Χ.), όπου χρησιμοποιείται ένα είδος αλοιφής για να διατηρηθεί ελαστικό, ενυδατωμένο και ελεύθερο ρυτίδων δέρμα σε αυτό το τόσο ακραίο κλίμα. Σήμερα, χάρη στην επιστημονική έρευνα και την αυστηρή ρύθμιση, τα καλλυντικά για το μακιγιαζ του προσώπου , των ματιών και των χειλιών είναι πιο αποτελεσματικά, ποικίλα και ασφαλέστερα από ποτέ.

Η βάση της μακιγιάζ

Ο σκοπός της βάσης μακιγιάζ δεν είναι άλλη από το να ταιριάζει με το δέρμα και να κρύβει τις ατέλειες . Για αυτό, υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι που χρησιμοποιούνται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος:

 • Οι βάσεις με έλαιο είναι συνήθως πιο κατάλληλες για τα ξηρά δέρματα.
 • Οι βάσεις με νερό προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος.
 • Οι βάσεις χωρίς λάδι το αντικαθιστούν με παρόμοιες ουσίες, όπως σιλικόνες. Και χρησιμοποιούνται για πιο λιπαρό δέρμα.
 • Οι αφυδατωμένες βάσεις χρησιμοποιούν λιπαρές ουσίες που αναμιγνύονται με κεριά για να σχηματίσουν κρέμα. Είναι ανθεκτικές στο νερό. Αλλά είναι επίσης πολύ βαριές και χρησιμοποιούνται συνήθως ως καμουφλάζ ή για καλλιτεχνική σύνθεση.

Όλες οι βάσεις περιλαμβάνουν βαφές κάποιου είδους για να τονώσουν τον τόνο του δέρματος. Συχνά, περιέχουν τάλκη για να πάρουν μαλακότερες υφές ή άλλα υλικά για να καλύψουν και να κρύψουν μικρές ατέλειες. Πολλοί ενσωματώνουν παράγοντες διαβροχής που ωφελούν το ξηρό δέρμα το χειμώνα. Και χάρη στις καινοτομίες μπορούν επίσης να περιέχουν:

 • Αντηλιακά για την πρόληψη της γήρανσης που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Επισημαίνεται στη συσκευασία με τις λέξεις UV προστασία ή τον αριθμό SPF (παράγοντας προστασίας από τον ήλιο).
 • Διαχυτές που βοηθούν τη διάχυση του φωτός , κάνοντας λιγότερο αισθητά τα σημάδια, τις κηλίδες ή τις ρυτίδες. Είναι ιδανικοί για ώριμα δέρματα.
 • Χρώμα διορθωτικό για να αλλάξει τον φυσικό τόνο του δέρματος ( μαλακώνει και ενισχύει).

Οι βάσεις συνήθως υπάρχουν σε τρεις βασικές μορφές : υγρή, κρέμα ή σκόνη. Και οι συνδυασμοί αυτών: μπαρ και μους, για παράδειγμα. Η επιλογή είναι πολύ προσωπική. Ωστόσο, το πλέον ενδεδειγμένο είναι να δεχτείτε τη συμβουλή ενός ειδικού ομορφιάς για να μάθετε ποια βάση είναι η πλέον κατάλληλη για τον τύπο και το χρώμα του δέρματός μας. Και ακόμη και για την εποχή του έτους κατά την οποία θα την εφαρμόσουμε. Χρησιμοποιήστε το rouge ή το rouge που είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τονίσετε τα ζυγωματικά και να φωτίσετε το πρόσωπο. Για να το χρωματίσετε, συνήθως χρησιμοποιείστε μια σκούρα κόκκινη χρωστική με κηλίδα με κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο ή καρμίνιο. Η επιλογή του τύπου του εφαρμοστή είναι πολύ προσωπική. Υπάρχουν σε υγρή μορφή ή σε κρέμα, αλλά και τα δύο είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Μακιγιάζ ματιών Το μακιγιάζ των ματιών

εφαρμόζεται σε δέρμα που είναι πιο λεπτό από άλλα μέρη του σώματος, γι ‘αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην προκαλεί ερεθισμό ή λοιμώξεις . Για το λόγο αυτό, οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή τους είναι εκείνες με τις υψηλότερες καθαρότητες .

Η μάσκαρα

είναι μια μαλακή και ιξώδης κρέμα έτοιμη να εφαρμοστεί στις βλεφαρίδες και να τις επισημάνει. Ο αντικειμενικός σας στόχος είναι να τονίσει το λευκό των ματιών . Περιέχει:

 • Πολυμερή, τα οποία παρέχουν ένα εύκαμπτο στρώμα και η μάσκα είναι emborrone / διάχυτη.
 • Σιλικόνες, που βελτιώνουν την αντοχή στο νερό και καθιστούν τη μάσκα πιο μόνιμη.
 • Κηροί, που έχουν προσκολλημένες ιδιότητες και κάνουν τις βλεφαρίδες παχύτερες.
 • Χρωστικές (συνήθως μαύρο, καφέ ή σκούρο μπλε), μερικές φορές μαργαριτάρι ή με λάμψη, που δίνουν στη μάσκα το μεταλλικό φινίρισμα.
 • Μερικές φορές ίνες που παράγουν μια κυριολεκτική επιμήκυνση των βλεφαρίδων.

Επιπλέον, η καινοτομία στις βούρτσες εφαρμογής έχει διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο. Επιτρέπει διαφορετικά πλάτη τριχών και σφριγηλότητα και κάθε μία από αυτές δίνει διαφορετική επίδραση στις βλεφαρίδες.

Σκιά ματιών

Έρχονται με τη μορφή κρεμών, ραβδιών ή σκονών που εφαρμόζονται στα βλέφαρα με μαλακή και στεγνή βούρτσα ή με συσκευή εφαρμογής αφρού. Η βάση των συμπαγών σκιών ματιών είναι τάλκη ή μίκα . Χρησιμοποιούνται για την εξαιρετική τους απαλότητα και, μερικές φορές, αποτελούν σχεδόν το ήμισυ του προϊόντος. Τα υπόλοιπα συστατικά χρησιμεύουν έτσι ώστε η σκιά να προσκολλάται στα βλέφαρα, να παρέχει κάλυψη και αδιαφάνεια και να έχει φωτεινότητα διαφορετική από το χρώμα.

Οι καινοτομίες στον τομέα αυτό προέρχονται από το χέρι του λιπαντικά και άλλα υλικά που φέρνουν πολύ περισσότερη λάμψη και καλύτερη υφή. Ή ακόμα και η δυνατότητα εφαρμογής των χρωμάτων σε στρώματα με ανάγλυφο ή χωρίς αυτό και μια μεγάλη ποικιλία φινιρισμάτων.

Το κραγιόν

είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιημένα και ποικίλα καλλυντικά. Είναι κατασκευασμένα από κεριά, έλαια, χρωστικές ουσίες και υγραντικά . Το κερί έχει τη λειτουργία της διαμόρφωσης και της ευκολότερης εφαρμογής. Μεταξύ των ελαίων, χρησιμοποιούνται ελαιόλαδα, μέταλλα, καστορέλαιο, βούτυρο καρύδας, λανολίνη ή βαζελίνη τα οποία συμβάλλουν στη φωτεινότητα και την ομαλότητα. Η λάμψη για τα χείλη, από την άλλη πλευρά, σημαίνει περισσότερα έλαια και λιγότερα κεριά που τα καθιστούν πιο υγρά και λαμπερά.

Πρόσφατα παράγοντες ενυδάτωσης όπως η αλόη βέρα ή η βιταμίνη Ε έχουν προστεθεί για να κρατήσουν τα χείλη μαλακά. Ορισμένα περιέχουν φίλτρα UV. Προστατεύουν τα χείλη από τη ζημιά από τον ήλιο καθώς και το χρώμα και την υφή. Άλλα δημιουργούν μία «λάμψη» ή «υγρό» αποτέλεσμα με την προσθήκη μαργαριταριών. Και έχει γίνει για να διαρκέσει περισσότερο χρησιμοποιώντας ξηρότερα έλαια που σχηματίζουν ένα λεπτό και σταθερό στρώμα και βοηθά στην προστασία του χρώματος όταν πίνετε ή τρώτε.